Hain tällä kuvasarjalla eurooppalaista valokuvaajan arvonimeä Qualified european photographer jonka myöntää erurooppalaisten valokuvaajien kattojärjestö Federation of european photographers. Tämä arvonimi myönnettiin minulle 30.11.2021.

Tarina ja ajatus kuvien takaa muotoutui poikkeusaikojen myötä. Kun kaikki muu pysähtyi ympärillä, tuli tarve tehdä ja luoda, jotta itse liikkuisi eteenpäin.

“Pandemia muokkasi modernin kaupunkilaisen elämää, yhtäkkiä kaikki pysähtyi ja aika muutti muotoaan. Ihminen lähestyi jälleen luonnon kanssa ja löysi menetetyn yhteyden. Säilyykö tämä uudelleen löydetty ystävyys kun elämä palaa takaisin normaaliin, vaikkakin se olisi “uusi normaali”? Tällä kokonaisuudella haluamme kertoa luonnon ja ihmisen välisestä moninaisesta yhteydestä, kuinka se on jokaisen saavutettavissa, riippumatta suuntauksista, ulkonäöstä tai iästä.

Tulisiko meistä jälleen yhtä metsän kanssa?”

Mukana projektissa olivat korusuunnittelija Laura Saarivuori-Eskola Ekoru, vaatesuunnittelija Lauri Järvinen ja muah Fanny Heinonen FJH MakeUp. Nämä kaikki plus meidän ihanat mallit olivat mukana tekemässä tästä projektista aivan huikean ja opettavaisen matkan. Kiitos kaikille!

Olen kautta vuosien ollut mukana monessa kirjaprojektissa ja vaikkakin suurin osa on kustantamon kautta julkaistuja on kirjojen teko niin oma kokonaisuutensa että luen ne ennemminkin omiksi projekteiksi. Ajankäyttö on aivan eri kuin normityössä eikä minuutteja tai tuntejakaan voi laskea. Nämä ovatkin sellaisia kokonaisuuksia joita tehdään muista syistä, yhteistyön, mielenkiinnon tai mahdollisen näkyvyyden takia.

Alla muutama kirja missä olen mukana ollut, kaikki yhtä hienoja ja muistoja tuovia projekteja. Leipävallankumous jonka Eliisa Kuusela on kirjoittanut julakistiin juuri seitsemän painos (2021) ja omien laskujemme mukaan sitä on myyty nyt reippaasti yli 10 000 kappaletta, joka on ruokakirjalle huikea määrä.