OMAT PROJEKTIT

Kuvasin keväällä omaa 2023 projektia joka kulki teemalla “A series of a mystical magic where beauty and severity meets”. Lokaationa toimi Niemenrannassa oleva Klubitalo, omistajalle @sipesantapukki :lle ja paikan remontojille suuri kiitos että pääsimme paikalle kuvaamaan kesken heidän töitään. Muutama tämän kokonaisuuden kuvista saikin kivasti huomiota syksyllä kansainvälisissä kilpailuissa. Kaksi kuvaa sai kultaa European photography awards:n portrait- ja fine art portrait-sarjassa, toinen kuva sai myös bronssia WPE fashion & beauty-kategoriassa, kunniamaininnan Ipa:n fine art portrait- sarjassa ja finalistipaikan Finnish Photo awards:ssa tänä syksynä.

Superiso kiitos huipulle työryhmälle ja ennenkaikkea malleille!

Models: Sirkka, Alina, Piki, Antonella ja Miss Blueberry
Dress: @deadbirdslionheart
Jewellery: @ekoru.korut
Sirkan ja Antonellan muah: @meikkistudioelinak
Assistant: Katri Kallio


Polulta poikenneet – Hidden gems

Qep-sarjani jatkoi elämistään ja kasvamistaan, ja yhteistyön voimalla tästä kasvoikin näyttely joka kiersi neljässä eri galleriassa ja tilassa vuosien 2022 ja 2023 aikana, mm Finlaysonin Vooningissa, Funkkistalolla ja Walleniuksen Wapriikissa. Esillä olivat valokuvien lisäksi Ekorun koruja ja Studio Lauri Järvisen vaatteita. Muutamat kuvat saivat myös mukavasti huomiota kansainvälisissä kilpailuissa.

Tulevaisuuden murehtijat – Current continuous

Teen omia projekteja suurimmaksi osaksi ns. omaksi ilokseni, mutta myös ylläpitääkseni ammattitaitoa, inspiraatiota ja luovuutta. Välillä omien projektien kuvilla tulee myös osallistuttua valokuvakilpailuihin, samoista yllämainituista syistä.

Vuonna 2022 työstin projektia jolla halusin herättää ihmisiä kysymään itseltään onko tämä todellakin se maailma minkä haluamme lapsillemme jättää. Jos pystyisimmekin, niin haluammeko kääntää maailman suunnan?

Kuvasin kokonaisuutta pitkin vuotta, ja osa siitä pääsi yhteisnäyttelyyn Tampere Photo festival 2022 -tapahtumaan Terdelle, Finlaysonille. Kuvat saivat myös menestyivät kansainvälisissä kilpailuissa.

Qep – Qualified european photographer

Hain tällä kuvasarjalla eurooppalaista valokuvaajan arvonimeä Qualified european photographer jonka myöntää erurooppalaisten valokuvaajien kattojärjestö Federation of european photographers. Tämä arvonimi myönnettiin minulle 30.11.2021.

Tarina ja ajatus kuvien takaa muotoutui poikkeusaikojen myötä. Kun kaikki muu pysähtyi ympärillä, tuli tarve tehdä ja luoda, jotta itse liikkuisi eteenpäin.

“Pandemia muokkasi modernin kaupunkilaisen elämää, yhtäkkiä kaikki pysähtyi ja aika muutti muotoaan. Ihminen lähestyi jälleen luonnon kanssa ja löysi menetetyn yhteyden. Säilyykö tämä uudelleen löydetty ystävyys kun elämä palaa takaisin normaaliin, vaikkakin se olisi “uusi normaali”? Tällä kokonaisuudella haluamme kertoa luonnon ja ihmisen välisestä moninaisesta yhteydestä, kuinka se on jokaisen saavutettavissa, riippumatta suuntauksista, ulkonäöstä tai iästä.

Tulisiko meistä jälleen yhtä metsän kanssa?”

Mukana projektissa olivat korusuunnittelija Laura Saarivuori-Eskola Ekoru, vaatesuunnittelija Lauri Järvinen ja muah Fanny Heinonen FJH MakeUp. Nämä kaikki plus meidän ihanat mallit olivat mukana tekemässä tästä projektista aivan huikean ja opettavaisen matkan. Kiitos kaikille!

Kirjat

Olen kautta vuosien ollut mukana monessa kirjaprojektissa ja vaikkakin suurin osa on kustantamon kautta julkaistuja on kirjojen teko niin oma kokonaisuutensa että luen ne ennemminkin omiksi projekteiksi. Ajankäyttö on aivan eri kuin normityössä eikä minuutteja tai tuntejakaan voi laskea. Nämä ovatkin sellaisia kokonaisuuksia joita tehdään muista syistä, yhteistyön, mielenkiinnon tai mahdollisen näkyvyyden takia.

Alla muutama kirja missä olen mukana ollut, kaikki yhtä hienoja ja muistoja tuovia projekteja. Leipävallankumous jonka Eliisa Kuusela on kirjoittanut julakistiin juuri seitsemän painos (2021) ja omien laskujemme mukaan sitä on myyty nyt reippaasti yli 10 000 kappaletta, joka on ruokakirjalle huikea määrä.

Uusimpana julkaisuina on “Älä palele“-neulontakirja Heidi Kormanon kanssa.