Oletko huomannut myös videoiden kasvavan tarpeen somessa ja muussa markkinoinnissa? Niinpä, video on ottanut jäädäkseen yhtenä tärkeänä osana markkinointimuotoa, ja monet alustat suosii sen käyttöä jo ohitse valokuvan. Videosisältö saakin aina paremmin sitoutumisia kuin tekstisisältö, ja niiden teko voidaan toteuttaa myös suhteellisen kevyesti tarpeesta riippuen.

Mitä sinä haluaisit kertoa yrityksesi videolla? Haluatko kertoa teidän arvoista, historiasta tai kampanjasta? Vai esittelisitkö liiketilanne, palvelunne, työtapanne? Olisiko videonne informatiivinen, miten uusi palvelunne tai tuotteenne toimii tai pelkkä infograafi? Mahdollisuuksia on loputtomia. Video tarjoaa tarinankerronnallisesti ja tunnelman luomisessa paljonkin enemmän mahdollisuuksia kuin stillit, ja se tuo aina lisäarvoa sisältöön ja mahdollistaa vahvankin tunnekokemuksen. Oleellista on kohdentaa video oikeaan yleisöön.

Entäs kuuletko paljon kuinka olisi hyvä antaa kasvot yrityksellesi, tuoda tekijä brändin takaa esille? Se on hyvä tapa inhimillistää brändiäsi, nähdä tekijä luo luottamusta asiakkaassa ja tämän(kin) voi tehdä videon avulla, luomalla tunteen ihmiseen jättää muistijäljen joka taas ohjaa asiakasta valinnoissaan ja ostopäätöksissään.

Alla muutamia esimerkkejä videoista mitä olen tänä vuonna saanut tehdä asiakkaitteni kanssa.

Miltä teidän video näyttäisi?

Kuvasin kollegalleni Petra Vii:lle videon hänen lanseeratessa uutta palveluaan “Upea sinä”. Videosta tehtiin pitkä versio YouTubeen ja eri medioiden alustojen vaatimat versiot lyhyempänä ja pysty- ja vaakaversioina jotta video tavoittaisi laajalti yleisönsä. Tärkeää on myös asiakkaitten käyttökokemus joten teen mielelläni eri versiot mukaan pakettiin jotta heille ei jää muuta kuin julkaiseminen. Ja tuo Petran palvelu, suosittelen!!

Punaisen ristin “vaikuttava lahja” -kampanja on paraikaa käynnissä, ja tämä lyhyt somevideo kuvattiin muiden kampanjakuvien lomassa. Somevideoissa minuutti on jo pitkä video, ja näitä tehdessä kannattaa pitää mielessä tiettyjä normeja, esimerkiksi se että suurin osa katsoo videoita puhelimestaan ja ilman ääntä, joten jos haluat kehoittaa tai ohjata katsojaa, tee se tekstillä.

Supean korubrändin video syntyi myös kuvauspäivän aikana. Näissä kuvauksissa pääpaino oli valokuvissa joten video syntyi täysin tunnelmaa vahvistamaan ja fiilistä luomaan. Lyhyt video toimii mainiosti somessa.
Tämä video tehtiin Qep-sarjani kuvausten yhteydessä. Mielessä oli tuleva näyttelyhaku ja toivoin että videolla saamme paremmin myytyä sarjaamme eteenpäin ja kertoa siitä tunnelmasta mitä kuvillamme haimme. Tässä videossa mallina on hurmaava Nelly, koru Ekorun käsialaa, vaate Lauri Järvisen ja muah Fanny Heinosen.